Δημιουργία Περιοχής Ε'

Από τους κυριότερους συνελεστές της ΠΕΡΙΟΧΗΣ «Ε» ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΟΠΑΑΧ) και της ένταξης των πέντε δήμων και μίας κοινότητας στα σχετικά προγράμματα.
Συνεργάτης στην κατάρτιση του Επιχειρησιακού Σχεδίου της περιοχή «Ε» ΤΩΝ ΟΠΑΑΧ

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΖΙΤΣΑΣ- ΕΥΡΥΜΕΝΩΝ- ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ- ΚΑΝΤΡΙΚΟΥ ΖΑΓΟΡΙΟΥ- ΕΚΑΛΗΣ – ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΠΙΓΚΟΥ


Επιχειρησιακό Σχεδίο Ολοκληρωμένης Αγροτικής Ανάπτυξης για την περιοχή Ε΄: Κ. Πάπιγκου, Δ. Κεντρικού Ζαγορίου, Δ. Καλπακίου, Δ. Ανω Καλαμά, Δ. Εκάλης, Δ. Ζίτσας, Δ. ΕυρυμενώνΟΠΑΑΧ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι Δήμοι του Άνω Καλαμά, Ευρυμενών , Ζίτσας και Καλπακίου με πρωτοβουλία του Δήμου Άνω Καλαμά, δρομολογήσαν έναν συγκεκριμένο κοινό άξονα ανάπτυξης παράλληλο με τους άλλους στόχους που έχει ο κάθε Δήμος ξεχωριστά. .Όταν λοιπόν ξεκινούσαμε την συνεργασία αυτή γνωρίζαμε ότι μια μέρα η συνεργασία για την διεκδίκηση κονδυλίων και την ανάπτυξη θα ήταν τελείως απαραίτητη.

Οι Δήμοι Άνω Καλαμά , Καλπακίου, Ευρυμενών , Ζίτσας , Κεντρικού Ζαγορίου , Εκάλης και κοινότητα Παπίγκου που αποτελούν την περιοχή «Ε» στα προγράμματα των περιοχών Ολοκληρωμένης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, συναντήθηκαν πολλές φορές μέσα στα πλαίσια της κατάρτισης του επιχειρησιακού σχεδίου για την περιοχή αυτή. . Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια, στην Ζίτσα , στο Κεντρικό Ζαγόρι, στην Κληματιά, στο Πάπιγκο . Στόχος των συναντήσεων ήταν η κατανόηση των προβλημάτων των άλλων περιοχών για την κατεύθυνση των μελετών και των έργων .

Όλοι οι Δήμοι συνεργάστηκαν άψογα διότι υπήρχε προηγούμενο συνεργασίας (προβλήματα σημειώθηκαν σε πολλές άλλες περιοχές) , εκπροσώπησαν τα συμφέροντά τους και κατέληξαν στοεπιχειρησιακό σχέδιο που κατατέθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου από όπου είναι προενταγμένα τα έργα του καθενός.
Οι προσπάθειες του Δήμου Άνω Καλαμά για την δημιουργία της παραπάνω περιοχής είναι γνωστές από την εποχή που υπήρχαν μόνο δύο περιοχές ενταγμένες στους ΟΠΑΑΧ του Υπουργείου Γεωργίας.

Ο κ. Δημήτρης Γκαρτζονίκας συντόνισε πολλές απ΄αυτές τις προσπάθειες και κατέθεσε στην Περιφέρεια Ηπείρου ειδικό φάκελο στον οποίο υποστήριξε την δημιουργία της περιοχής "Ε" με στόχο την στήριξη των δεικτών της περιοχής του κάμπου που αμφισβητούνταν, με την ορεινότητα των περιοχών του Ζαγορίου και υπήρξε από τους κυριότερους συνεργάτες της κατάρτισης του Επιχειρησιακού Σχεδίου της παραπάνω περιοχής.