Τίτλος έργου: ΕΚΘΕΣΗ – ΜΟΥΣΕΙΟ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ – ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ Γ. & Ν. ΚΟΛΕΦΑ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007 - 2013» ( ΟΠΑΑΧ) Μέτρο 321

Μέτρο του Π.Α.Α., το οποίο συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ)

Τίτλος έργου: ΕΚΘΕΣΗ – ΜΟΥΣΕΙΟ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ – ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ Γ. & Ν. ΚΟΛΕΦΑ

Προϋπολογισμός ένταξης : 340.000, 00 ευρώ


Η μελέτη αυτή αφορά στη επισκευή του κτιρίου που πρόκειται να εγκατασταθεί η έκθεση – μουσείο – εργαστήρι ψηφιδωτών Γ.&Ν. Κολέφα, που βρίσκεται στο Κοινοτικό Διαμέρισμα Πωγωνιανής. Συγκεκριμένα μιλάμε για την επισκευή του ισογείου, του α’ ορόφου και του β΄ ορόφου τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Στο συγκεκριμένο κτίριο έχουν ήδη γίνει εργασίες αποκατάστασης εσωτερικά στο ισόγειο του κτιρίου.

Συνοπτικά, σύμφωνα με την επισυναπτόμενη μελέτη προβλέπονται όλες εκείνες οι απαραίτητες εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση του κτιρίου ώστε να λειτουργήσει σαν έκθεση – εργαστήρι ψηφιδωτών και σαν επισκέψιμος διαδραστικός χώρος.

To πολύ -λειτουργικό αυτό κτήριο αφιερωμένο στην «τέχνη των ψηφιδωτών» και στους αδερφούς Κολέφα θα αποτελέσει σημείο προσέλκυσης για όλη την περιοχή. Ο Γιάννης Κολέφας γεννημένος στην Ήπειρο το 1927, αποφοιτά από το εργαστήριο ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) με καθηγητή τον Γιάννη Μόραλη.Με υποτροφία της Ιταλικής κυβέρνησης σπουδάζει στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, ενώ με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ραβέννας, στη ζωγραφική και στην τεχνική και αποκατάσταση των ψηφιδωτών.