Μετεγκατάσταση Σφαγείων Δήμου Άνω Καλαμά

Υπεύθυνος για την Μετεγκατάσταση, την υποβολή/έγκριση της πρότασης στο Γ΄ΚΠΣ

ΣΦΑΓΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

1. ΠΑΛΑΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ Στον Δήμο Άνω Καλαμά λειτουργούσαν τα τοπικά Σφαγεία Παρακαλάμου από το 1961 , και λόγω του ότι κατατέθηκε η άδεια από την κοινότητα λειτουργούσε με προσωρινή άδεια από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για ορισμένες μέρες το χρόνο μέχρι το έτος 2001.

Για τρία συνεχή έτη ο ίδιος συνεργάσθηκε ώστε τα σφαγεία να μείνουν ανοιχτά και να στηρίξουν την ντόπια οικονομία . Για να μην είναι αυτό σε βάρος του καταναλωτή συνεργάσθηκε με την Κτηνιατρική για όλες τις απαραίτητες διορθώσεις –συμπληρώσεις που απαίτησε (βάψιμο , παράθυρα, κλίβανο, ηλ. Πριόνι κα) ώστε να λειτουργήσουν εως ότου έκλεισαν όλα τα περιφερειακά Σφαγεία του Νομού.

2. ΝΕΑ ΣΦΑΓΕΙΑ (ΝΤΕΡΕΔΕΣ)
. Στον Δήμο από την κοινότητα υπήρχε η Μελέτη Προέγκρισης Χωροθέτησης για 88 τον/έτος και στέγαστρο βοοειδών . Με τον παλιό νόμο 866 ίσως αυτή η επένδυση να ήταν πιθανή, με τα δεδομένα όμως του Γ΄ΚΠΣ μια τέτοια μικρή επένδυση ήταν ασύμφορη και δεν επιδοτούνταν.

Συντόνισε όλους τους εμπλεκόμενους ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες μελέτες εξ’ αρχής μετά την τροποποίηση από 88 τόνους και στέγαστρο βοοειδών , σε 500 τόνους και τριών γραμμών ( Κρατήθηκε μόνο η προέγκριση χωροθέτησης και το οικόπεδο) . Για την τροποποίηση πραγματοποιήθηκε προμελέτη του ιδίου στηριζόμενη στα παλαιά στοιχεία την οποία κατέθεσε στην Περιφέρεια για αλλαγή . Πάνω από 6 οι μελετητές και το κόστος το μισό από παρόμοια σφαγεία λόγω του σπασίματος των μελετών . Περιβαλλοντική , Βιολογικού, Φάκελος Μεταποίησης κλπ.

Εγκρίσεις τις οποίες ανέλαβε να διεκπεραιώσει : 1. Καταλληλότητας Οικοπέδου. 2. Σκοπιμότητας Επένδυσης 3. Επιτροπής ΝΕΧΩΠ 4. Διεύθυνσης Υγιεινής 5. Γνωμοδότησης Περιβαλλοντικών όρων από το Νομαρχιακό Συμβούλιο 6. Απόφαση Νομάρχη . 7. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. (Οι παραπάνω, εγκρίνουν αντίστοιχες μελέτες).

Το έργο εγκρίθηκε, δημοπρατήθηκε και υλοποιήθηκε στο Γ΄ΚΠΣ : Ε.Π. Αγροτική Ανάπτυξη -Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου 2000-2006 , Μέτρο 2.1 "Μεταποίηση και Εμπορία Γεωργικών Προϊόντων" με χρηματοδότηση 50%,

και κατατέθηκε και δέυτερη πρόταση στο Μέτρο 123 Α : «Επενδύσεις στη Μεταποίηση και Εμπορία Γεωργικών Προϊόντων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 με στόχο την ολοκλήρωση των δύο ακόμη γραμμών.

Ο κ.Γκαρτζονίκας ήταν υπεύθυνος πολλών από των ως άνω ενεργειών.